Légbujtás

Jani71 bejegyzése a fórumon 2021.07.29.-én

 

Úgy tűnik, a légbujtással is érdemes próbálkozni.
Azt nem jegyeztem fel, hogy mikor indítottam (fénykép sincs), de úgy emlékszem, hogy valamikor június 25. magasságában lehetett.
A vályogos, friss gyökeres képek július 18-án készültek, a fóliás, új gyökeres pedig ma. A vályogot már nem tettem vissza, saját keverésű, laza földben van,
ott is marad a szedésig, már nem bontom meg.
Tanulság: mivel működhet a vályoggal is, ha minden áron ezt akarja valaki használni, akkor elvileg ez is jó, de ezt csak olyankor, ha az ültetéskor akarja bontani
(vályoggal együtt ültetni).

Két nóduszt takartam a földdel, az első bontáskor (ahogy a képen is látható) csak a felsőből jött gyökér, de most már az alsóból is erőlködik.
A nódusz két oldalát hosszában késsel megvágtam (lásd a képen), hormont nem használtam semmilyen módon.
Egyébként érdemes laza földbe tenni, úgy tapasztalom, hogy mintha a gyökérnek is jobb lenne. Ebben az esetben viszont leáztatható a gyökérről a föld és akár postázható is a vessző.

Ha nincs postázási igény, akkor tulajdonképpen lehet vályoggal is, ideje van… Ültetésig simán megnő és megérik a gyökér.
A szotyis zacskó a fóliát és vele együtt a gyökeret takarja a nap elől (kifordítva).

 

 


 

 

Legyél te is csapattag, csatlakozz a Terra-kert fórumhoz! Szerezz barátokat, ismerd meg mások módszereit, gyűjts új ismereteket, oszd meg tapasztalataidat!