Vasárnapi tökölészés, uborkaszezontól felpaprikázva a paradicsomban.

Gergerg bejegyzése a fórumon 2021.08.8.-án

 

Azt hiszem, lassan mindenből több lesz, mint amire szükségünk van. Ezeket a tököket megpucoljuk, felszeleteljük, és eltesszük a fagyasztóba. Télen jó lesz rántani. A paprikákat valószínűleg szintén csak a fagyasztóba tesszük, aztán majd kiderül, mi lesz vele. Mivel beértek, nem akartam őket a töveken hagyni. Amik még nem pirosodtak be tökéletesen, azok maradtak. A paradicsomot megmossuk, kipucoljuk, majd zscskózzuk és ez is a fagyasztóban fog kikötni. Sok piros van, lehetett volna még szedni, de azok még elég masszívan állnak a szárakon, így egy héttel elhalasztjuk a befőzést. Nem akarnék 15-20 literrel játszani. Egy hét múlva felütjük a katlant, leszedjük a többit is, ezeket pedig a fagyasztóból elővéve hozzájuk öntöm.

Az uborkával fogalmam sincs, hogy mit csináljak. Savanyúság már bőven van, saláta is van eltéve. Majd keresek rá valami jelentkezőt.

 

 

 

Legyél te is csapattag, csatlakozz a Terra-kert fórumhoz! Szerezz barátokat, ismerd meg mások módszereit, gyűjts új ismereteket, oszd meg tapasztalataidat!

Regisztrálj most, és élvezd más kertkedvelők társaságát!