A nagy magcsere 2021.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a magcsere programunk.

A program célja idén sem az, hogy a hatholdas konyhakertet innen szerzett magokkal vessük be, hanem az, hogy kipróbáljunk olyan növényeket, melyek eddig még nem voltak a konyhakertünkben, vagy már voltak, csak ilyen fajtát esetleg máshonnan nem tudunk beszerezni.

Ha van kedved alacsony postaköltség mellett vetőmagokat csereberélni, vagy csak valami érdekességre vágysz, jelentkezz a Terra-kert fórum idei magcsere akciójára!

 

Hogyan működik a magcsere?

 

Régebben nagyon sok mag cserélt gazdát itt a fórumon, különböző módokon. Ezek a csereberélések bizonyára sok postaköltséggel jártak. Biztos voltak olyanok is, akik sok magot küldtek szét, aztán mikor azt hitték végeztek, újabb jelentkezők kértek. Aztán biztos voltak olyanok is, akik szerettek volna valamilyen magot, de nem tudták kinek van, vagy nem akartak kérni, mert a boríték-válaszboríték költségét már soknak ítélték meg a magok értékéhez képest, csak simán, a küldő költségére meg már udvariatlannak érezték volna a kérést. Ezeket a problémákat szeretnénk most semmissé tenni.

A már rendszeressé váló „A nagy magcsere” nevű akciónk lényege, hogy mindenki összesen 2db postai boríték költségén (lehetőleg Belföli Postakész Elsőbbségi Boriték – 220.- Ft/db.), akár minden résztvevővel tud magot cserélni. A lebonyolítást segíti legújabb programunk, melynek segítségével könnyen lehet magokat (de bármi mást is) felajánlani, igényelni, melyet a program automatikusan nyilvántart.
A Nagy magcsere akciót meghatározott időben zárjuk. Az eddig felajánlott és igényelt magokat a felajánlók beteszik egy borítékba, ha ők is igényeltek valamit akkor egy válaszborítékot is, és elküldi egy megadott címre. A címet a program zárásakor mindenkinek elküldjük. Erre a címre fog beérkezni minden beküldött csomag és minden válaszboríték. Ezeket a csomagokat kibontjuk, mindenkinek betesszük a válaszborítékjába az igényelt magot és visszaküldjük a borítékot. Ezzel lényegesen csökkenhetnek a cserével járó költségeink, és az sem okoz problémát ha valaki csak pár magot szeretne, de több embertől, több helyről, hiszen a költség így is csak összesen 2 boríték ára.

Ami még fontos!

 • A magcsere esetén 10 db. magot számolunk 1 csomagba. Ezt vegyétek figyelembe a felajánlás írásakor!
 • Amennyiben egy csomagban ennél kevesebb mag van, azt a leírás mezőben a felajánláskor jelezni kell!
 • Minden esetben 1 csomagban minimum 5 db. magnak kell lenni!
 • Minden felajánlásnak legalább 3 csomagot kell tartalmaznia,
 • Minden egyes felajánlás maximum 10 csomagot tartalmazhat, azaz magok esetében max. 10×10 db-ot.
  Ha ettől többet szeretnél felajánlani, azt egy újabb felajánlásban kell megtenni.

 

 

Ki vehet részt a magcserében?

 

A magcserében bárki részt vehet, aki beregisztrált tag, viszont mivel a programot elsősorban az aktív fórumozók számára találtuk ki, a felhasználókat 3 csoportra osztottuk:

Új felhasználók:
Ők azok, akik az aktuális évi magcsere indulása után (2021.10.15.) regisztráltak a Terra-kert fórumra. Természetesen ők is részt vehetnek a magcserében, de ahhoz, hogy igényelni tudjanak, előbb kell, hogy legyen legalább 1 felajánlásuk. Ha ez megvan, akkor jogosultságot szereznek 4 igénylésre. Újabb felajánlással, újabb 4 igénylésre kapnak lehetőséget. Ezt összesen 3 alkalommal tehetik meg, vagyis:

1 felajánlás ->> 4 igénylési lehetőség
2 felajánlás ->> 8 igénylési lehetőség
3 felajánlás ->> 12 igénylési lehetőség

Természetesen többet lehet felajánlani, de az igénylések lehetőségének a száma maximum 12.

Fórumozók:
Ebbe a csoportba tartoznak azok, akik az aktuális évi magcsere indulása előtt regisztráltak a fórumra. Hasonlóan az új felhasználókhoz, ők is részt vehetnek a magcserében, de ahhoz, hogy igényelni tudjanak, előbb kell, hogy legyen legalább 1 felajánlásuk. Ha ez megvan, akkor jogosultságot szereznek 6 igénylésre. Újabb felajánlással, újabb 6 igénylésre kapnak lehetőséget. Ezt összesen alkalommal 3 tehetik meg, vagyis:

1 felajánlás ->> 6 igénylési lehetőség
2 felajánlás ->> 12 igénylési lehetőség
3 felajánlás ->> 18 igénylési lehetőség

Természetesen többet lehet felajánlani, de az igénylések lehetőségének a száma maximum 18.

Top felhasználók:
Ebbe a csoportba tartoznak azok a felhasználók, akik az aktuális évi magcsere indulása előtt regisztráltak a fórumra, rendelkeznek legalább 200 hozzászólással, vagy a korábbi magcseréken összesen legalább 10 felajánlást tettek.
Számukra az igénylés feltételmentes és korlátlan.

Fontos tudni:
Akár Új felhasználók csoportjában vagy, akár Fórumozók csoportjában vagy, ha a Nagy Magcsere Programban eléred a 10. elfogadott felajánlást, automatikusan a Top felhasználók csoportjába kerülsz, és korlátlanul igényelhetsz!

 

 

A programról:

 

 

Új információs sor:

A felajánlott termékek listája felett találunk egy új információs sort, ami tájékoztatást ad a jelenlegi helyzetünkről, és az esetleges lehetőségekről!
Amennyiben például elfogy az igénylési lehetőségünk, ebben a sorban megtaláljuk rá a választ, csak figyelmesen el kell olvasni.

Változott a menüsorban lévő információ gomb tartalma:

Ráklikkelve pillanatnyi helyzetünkről ad részletes felvilágosítást.

Új gombok kerültek a programba!

Az új gomb használatának a lényege, hogy a program futásának ideje alatt a már egyszer megigényelt termék igénylését bármikor vissza vonhatja.

Ezáltal vissza kapja azt az igénylési lehetőséget, és a felszabadult helyre bármelyik felhasználó igényelhet.

Ha esetleg mégis meggondolja magát, és mégis igényt tart arra a termékre, ha még van lehetőség, igényelheti újra.

Ez a gomb akkor jelenik meg, ha még nincsen, vagy már elfogyott az igénylési lehetőségünk.

Amennyiben még van rá lehetőségünk, magok felajánlásával kaphatunk újabb igénylési lehetőségeket.

Nézzed meg az új információs sort a terméklista tetején, a választ ott megtalálod.

 

 

Felajánlási adatlap kitöltése:

Az adatlap kitöltés módosult a Nagy Magcsere Program idejér

 • Ki kell tölteni a Termék megnevezése mezőt.
 • Meg lehet adni a Kép linkje: mezőben a termékről egy képet akár az internetről, akár a fórumunk Galériájába feltöltött képet (de nem szükségszerű a kép megadása).
 • Meg kell adni a felajánlott csomagok számát (3 – 10)
 • Egy felajánlásban minimum 3 db. csomagnak kell lennie ugyanazon magokból.
 • Egy csomagban minimum 5 db. magnak kell lennie, és maximum 10 db. magot tehetünk bele (de lehet 10-nél többi is, az is 10-nek számít)
  Amennyiben egy csomagban 10-nél kevesebb mag van, ezt a Leírás mezőben közölni kell a felajánláskor!
 • Egy felajánlásban maximum 10 db. csomag lehet

A többi mezőt nem kell kitölteni a Nagy Magcsere Program ideje alatt, mert a program úgy is átírja a megfelelő értékekre, bár mit is adsz meg ott.

 

A program elérhető ide kattintva

A felajánlott magok listája folyamatosan frissül, érdemes pár naponta visszanézni!
Új felajánlás érkezése kijelzésre kerül a képernyő jobb alsó sarkában, bárhol is vagy a Fórumban (csak rá lehet klikkelni! ).
A kijelzés mindaddig fenn marad, amíg az ajánlási oldalt meg nem látogatod.

A Nagy Magcsere Program 2022. 01. 15. 21:00 óráig érvényes!

Ha bármi kérdéses van, a magcseréhez kapcsolódó témában felteheted azt, ide kattintva.

Ha a regisztrációval akadt problémád, azt itt jelezheted (ide belépés nélkül is lehet írni), vagy keress minket a Facebookon!