Magunkról

 

A terra-home.hu oldal elsődlegesen, a Terra-kert fórum kezdőoldala. Az évek előrehaladtával a fórum kinőtte a pusztán fórumként való működést, ezért a hasznos, tartalmas hozzászólások megjelenítésére létrehoztuk ezt a kezdőoldalt, könnyítve ezzel az elérésüket. A továbbiakban ezért a Terra-kert fórumot ismertetjük.

A Terra-kert fórum egy internetes fórum, ahol hétköznapi emberek, többségében hobbikertészek segítik egymást, tanácsokkal, ötletekkel, tapasztalattal és gyakran erkölcsileg is. A névválasztás mondhatni a véletlen műve. 2014-ben határoztuk el, hogy önálló fórumot hozunk létre. Elsőre ingyenes tárhelyen, ingyenes fórummotorral próbálkoztunk, és szerettünk volna egy olyan nevet, ami kifejezi, hogy ez a saját helyünk, nem függ semmilyen szolgáltatótól, és egyben a kertészkedésre is utal, így az eredeti név némi betűjátékkal a Terratórium lett. Későbbiekben viszont szerettünk volna pár dolgot alakítani a felhasználói felületen, és a funkciókon is. Szerencsére ráakadtunk egy nagyon segítőkész emberre, aki értett ahhoz a fórummotorhoz amit használtunk, jelenleg is ő a fórum adminisztrátora. Azonban a terveink megvalósítása közben, olyan problémákba ütközött, amiket nem lehetett az ingyenes tárhelyen megoldani, így vásárolni kellett egy domain nevet és egy tárhelyet. A rendelkezésre álló domain nevek között pedig a terratorium nem szerepelt. Így esett a választás a hasonló Terra-kert névre. Mára egy teljesen egyedi fejlesztésű fórumunk van, rengeteg hasznos funkcióval.

A fórumot gyakorlatilag egy baráti társaság tartja fenn, mindenki mindent önkéntes alapon tesz. Az adminisztrátor rengeteget dolgozott ellenszolgáltatás nélkül, a tárhely költségét egy másik tag fizeti, egy harmadik tag moderál és különféle akciókat szervez. Mindenki hozzájárul a fórum működéséhez, ki mivel tud. Jellemzően munkával, és nem anyagiakkal.

A közösség folyamatosan dolgozik a fórumért, és emellett az évek alatt igazi baráti közösséggé kovácsolódott, még úgy is, hogy sokan még sosem találkoztak egymással. Rendeztünk már találkozót, sokan pedig privát úton keresik meg a személyes találkozás lehetőségét, de ettől függetlenül mindig lesznek olyanok, akik sosem fognak találkozni egymással, tekintve, hogy tagjaink közt vannak Németországtól Ausztráliáig, és az ország legtávolabbi szegleteiből valók is. Amikor baráti közösségről beszélek, valóban barátokról van szó. Az évek során egymással önzetlenül megosztott ismeretanyag, a csere-bere, a különböző ritkaságok beszerzésében történő összefogások, az új módszerek közös kipróbálása mind erről tanúskodnak. A fórum pedig segíti a tagokat, hiszen a tagok maga a fórum. Különféle akciókat rendezünk, és ha technikai problémák merülnének fel, azt is azonnal és helyben orvosoljuk.  Természetesen a legnagyobb kohéziós erő, a növények és a kertészkedés szeretete.

 

Szeretettel várunk mindenkit a fórumra. A regisztráció ingyenes, ha pedig bármilyen segítségre lenne szükséged, azt jelezheted nekünk a Facebookon, vagy az alábbi linkre kattintva. Ezt a témát regisztráció nélkül  is lehet használni: Hibák, problémák